Nepřehlédněte: Vychází letní dvojčíslo 7-8/2017 časopisu Sovak
Dvojčíslo 7-8/2017 časopisu Sovak má na obálce fotografii Čistírny odpadních vod Žebrák společnosti Vodovody a kanalizace Beroun, a. s. Na intenzifikaci a rekonstrukci čistírny na citlivém recipientu se zaměřil i úvodní článek. O zkušenosti z přípravy a realizace vodovodního přivaděče realizovaného v rámci projektu Zásobování Mníšeckého regionu pitnou vodou se podělili Ing. Rostislav Kasal, Ph.D. a Ing. Tomáš Grim. Jak se vyřešila situace v obci Trnová, která se potýkala s problémy ohledně kvality pitné vody, se dozvíte v textu Mikrofiltrace na ÚV Trnová – první zkušenosti v reálném provozu. Ing. Miroslav Kos, CSc., MBA upozornil ve svém textu na aktuální problematiku regionálního zpracování čistírenských kalů.
Rozsáhlý blok článků byl v dvojčísle zveřejněn k významné vodohospodářské výstavě VODOVODY-KANALIZACE 2017, kterou SOVAK ČR uspořádal na výstavišti v Letňanech ve dnech 23.–25. května. V další části časopisu můžete získat přehled i o zajímavých vystoupeních na dalších dvou akcích, semináři Fakta o vodě a konferenci Počítáme s vodou. Pokud se zajímáte o plně automatizovanou ČOV, Ing. Richard Bábíček shrnul své experimenty a navržená řešení pro společnost Vodovody a kanalizace Hodonín, a. s. S tím, jaké povinnosti vodárenské společnosti čekají ve vztahu s novým Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, se mohou čtenáři seznámit v článku Mgr. Jana Hrabáka, Ph.D. a Mgr. Jakuba Rosypala, LL. M. Česká republika si připomíná 20 let od katastrofálních povodní a na toto téma je zaměřen text Ing. Josefa Reidingera. V letním dvojčísle byl také zahájen nepravidelně vydávaný seriál o zpravodajích vodárenských společností, jako první své periodikum představila společnost Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav, a. s. Dejte nám vědět i o svých zpravodajích, rádi je zařadíme do této rubriky.
Co vše letní dvojčíslo časopisu Sovak přináší, můžete zjistit z Obsahu.